Το ChatGPT μπαίνει στα αυτοκίνητα και λύνει κάθε απορία

Την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τους υπολογιστές φέρνει το ChatGPT, το οποίο έχει εισβάλει στην καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων. Με όπλο του την τεχνητή νοημοσύνη, το chatbot θα αναπτύσσει διάλογο με τον οδηγό και θα του λύνει κάθε απορία.

Πρόκειται για ένα chatbot τροφοδοτούμενο από μεγάλο αριθμό δεδομένων και υπολογιστικών τεχνικών που το καθιστούν ικανό να δίνει λεπτομερείς απαντήσεις σε ερωτήματα που του θέτουν οι χρήστες, αλλά και να συμμετέχει σε διάλογο, επεξηγώντας μέρος των απαντήσεων σε περίπτωση του καταχωρηθούν επιπλέον ερωτήσεις.

Το ChatGPT έχει αρχίσει να επηρεάζει κάθε πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας, όπως είναι η εκπαίδευση. Επί παραδείγματι, όλο και περισσότεροι δάσκαλοι λένε ότι το χρησιμοποιούν για τον προγραμματισμό των μαθημάτων, για άντληση δημιουργικών ιδεών και για βασικές γνώσεις στα μαθήματα που διδάσκουν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις η πρωτοποριακή πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης θα διεισδύσει και στα αυτοκίνητα που οδηγούμε.

Σήμερα, τα αυτοκίνητα ενωματώνουν λειτουργίες «έξυπνων βοηθών», που εκτελούν ενέργειες μέσω φωνητικών εντολών. Το «μεγαλείο» του ChatGPT έγκειται στο ότι οι χρήστες επικοινωνήσουν μαζί του σε μια φυσική γλώσσα, και η πλατφόρμα είναι ικανή τόσο να δίνει απαντήσεις όσο και να αμφισβητεί/απορρίπτει ακατάλληλες ερωτήσεις και να παραδέχεται τα λάθη της.

Χάρη στη μηχανική εκμάθηση το ChatGPT εμπλουτίζει συνεχώς τις γνώσεις του και βελτιώνεται μόνο του -δηλαδή χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Στο ChatGPT στρέφεται η General Motors, η οποία εδώ και δύο χρόνια συνεργάζεται με τη Microsoft που έχει επενδύσει δισεκατομμύρια στην OpenAI που ανεπτυξε το συγκεκριμένο επαναστατικό chatbot.

Τα μοντέλα γλώσσας πίσω από το ChatGPT της OpenAI φαίνεται πως θα τροφοδοτήσουν ψηφιακούς βοηθούς που θα «απαντώνται» στα οχήματα της GM. Το chatbot για οδηγούς θα τρέχει στην υπηρεσία νέφους Azure της Microsoft και θα έχει τεράστια γνώση όσον αφορά τον κόσμο της αυτοκίνησης, δηλαδή θα μπορεί να αναπτύξει διάλογο με τον οδηγό και να απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με τις λειτουργίες του οχήματος.

Για παράδειγμα θα μπορεί να επεξηγεί τι σημαίνει μια ένδειξη στο καντράν ή/και να ενημερώνει τον οδηγό για το πώς μπορεί να αλλάξει.

Recommended For You