Τρίτη δόση εμβολίου: Υποχρεωτική για τους μαθητές ώστε να μεταβούν εκτός Ελλάδας

Πού κάνουν την αίτηση οι ενδιαφερόμενοι για την τρίτη δόση του εμβολίου.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, λαμβάνοντας υπόψιν ότι σε χώρες του εξωτερικού η πρώτη αναμνηστική (3η) δόση αποτελεί προϋπόθεση για την παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αποφασίζει τη χορήγηση της σε εφήβους ηλικίας 12-17 ετών πριν τη μετάβασή τους στις χώρες αυτές.

Μέχρις ότου η διαδικασία γίνει πλήρως αυτοματοποιημένη, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν αίτημα μέσω του ιατρού τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση emvinfo@moh.gov.gr για την κατ’ εξαίρεση χορήγηση πρώτης αναμνηστικής (3ης) δόσης εμβολίου έναντι του κορονοϊού σε εφήβους ηλικίας 12-17 ετών για εκπαιδευτικούς λόγους.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας δεν θα απαιτεί περαιτέρω έγκριση από άλλη Επιτροπή.

Έρχεται 4η δόση;

Στο μεταξύ, θέμα χρόνου είναι ο εμβολιασμός για όλους με την 4η δόση του εμβολίου. «Η τέταρτη επαναληπτική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού αναμένεται να γίνει το Φθινόπωρο» ξεκαθάρισε η Βάνα Παπαευαγγέλου, με την ίδια να διευκρινίζει ότι ήδη ξεκινήσει η συζήτηση στην Επιτροπή Εμβολιασμού.

«Θα συμπορευτούμε με την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά το Φθινόπωρο πιθανόν θα χρειαστεί μια νέα δόση για όλους» συμπλήρωσε με νόημα.

Για την 3η δόση του εμβολίου η κ. Παπαευαγγέλου είπε πως η διάρκειά της είναι μεγάλη, ωστόσο «ευάλωτα είναι τα μεγαλύτερα άτομα. Όσο περνάει ο καιρός αυξάνεται ο κίνδυνος μόλυνσης,αλλά προστατευόμαστε από την σοβαρή νόσο και την εισαγωγή σε νοσοκομείο» πρόσθεσε.

Τέλος, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα αντιικά φάρμακα, είπε ότι « έχουν μεγάλη ζήτηση καθώς γίνονται περίπου 700 αιτήσεις την ημέρα» και η εκτίμηση είναι -παρότι τα στοιχεία, είναι πρόωρα- ότι η χρήση τους έχει αποτρέψει νοσηλείες. Ωστόσο επεσήμανε ότι οι γιατροί μόνο ξέρουν ποιοι θα πρέπει να πάρουν και ποιο φάρμακο και γι’ αυτό θα πρέπει οι ασθενείς να τους συμβουλεύονται.

{https://www.ieidiseis.gr/}

Recommended For You