Τσίπρας: «Για πρώτη φορά η χώρα έχει μία ΙΧ εξωτερική πολιτική»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε  λόγο για «μονοπρόσωπες αποφάσεις» που εγκυμονούν κινδύνους – «Γινόμαστε πιόνι στη γεωπολιτική σκακιέρα άλλων δυνάμεων»  – Σύσκεψη στην Κουμουνδούρου

Η Ελλάδα από τη «στρατηγική του πυλώνα ασφάλειας» έχει περάσει «ξαφνικά στη στρατηγική Παπάγου, το προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης» υποστήριξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής.

«Ήταν αυτή η πολιτική της χώρας μας; Και πώς αποφασίζει μέσα σε δύο χρόνια να αλλάξει άρδην τη στρατηγική της χώρας στην εξωτερική πολιτική μόνος του, ο Πρωθυπουργός. Δικαίωμα του είναι, πλειοψηφία έχει, αλλά δεν είναι αναγκαίο να ακούσει τα κόμματα;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στο newsbomb.gr.

«Έχω την αίσθηση ότι για πρώτη φορά η χώρα έχει μια ΙΧ εξωτερική πολιτική, μονοπρόσωπη» παρατήρησε ακόμη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εγκάλεσε την κυβέρνηση αναφορικά με την ανταλλαγή τεθωρακισμένων με τη Γερμανία, με στόχο την ενίσχυση του Ουκρανικού στρατού.

«Πόσο βαθιά μας εμπλέκει σε έναν πόλεμο και τι κινδύνους εγκυμονεί η απόφασή του να δώσει βαρύτατο οπλισμό και τεθωρακισμένα; Από που θα φύγουν αυτά τα τεθωρακισμένα για να πάνε στην Ουκρανία; Από τον Έβρο και τα νησιά; Και πότε θα αντικατασταθούν» επισήμανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προσθέτοντας πως «γινόμαστε πιόνι στη γεωπολιτική σκακιέρα άλλων δυνάμεων. Αυτή ήταν η εξωτερική πολιτική της χώρας;»

«Είναι μονοπρόσωπες αποφάσεις και εγκυμονούν κινδύνους αυτές οι αποφάσεις», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Σύσκεψη Τσίπρα για ελληνοτουρκικά και ουκρανικό 

Σύσκεψη για τα θέματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής είχε στην Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, πριν αναχωρήσει για την περιοδεία του στην Λέσβο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες από κομματικές πηγές «ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε σύσκεψη με τα στελέχη που συμβουλεύεται για ζητήματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και στο ουκρανικό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι τομεάρχες Εξωτερικών και ‘Αμυνας, Γιώργος Κατρούγκαλος και Θοδωρής Δρίτσας, ο αναπληρωτής τομεάρχης ‘Αμυνας Γιώργος Τσίπρας, ο πρώην υπουργός ‘Αμυνας Βαγγέλης Αποστολάκης, ο πρώην Α/ΓΕΣ Γιώργος Καμπάς και ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου Βαγγέλης Καλπαδάκης.


Αρθρογράφος: Γεωργία Σαδανά


Πηγή: protothema.gr

Recommended For You