Τσίπρας: «50/50 παντού» στην εκπροσώπηση των φύλων

Η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αφορά στην ειδική καμπάνια για την ενθάρρυνση της εκπροσώπησης των φύλων στην πολιτική

«Στηρίζω την ισάριθμη αντιπροσώπευση των φύλων. 50/50 παντού» αναφέρει σε σημερινή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Η σχετική ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σηματοδοτεί την έναρξη ειδικής καμπάνιας από την πλευρά της Κουμουνδούρου αναφορικά με την ενθάρρυνση της εκπροσώπησης των φύλων τόσο στο πολιτικό σύστημα, όσο όμως και στα νέα κομματικά όργανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσα από τις καταστατικές αλλαγές που εισηγείται η ηγεσία του κόμματος, ενόψει του 3ου του Συνεδρίου, την ερχόμενη Πέμπτη.

Η καθιέρωση της ισάριθμης αντιπροσώπευσης των φύλων σε όλα τα επίπεδα του κόμματος, καθώς και στα ψηφοδέλτια για τη Βουλή και την Ευρωβουλή αλλά και η κατεύθυνση που δίνεται για τις αυτοδιοικητικές κινήσεις στις οποίες συμμετέχει, θα είναι μια σημαντική δημοκρατική καινοτομία στο νέο καταστατικό του κόμματος και θα αποτελέσει ένα ουσιαστικό βήμα για την έμφυλη ισότητα και την υπέρβαση των διακρίσεων μέσα στο κόμμα. Ταυτόχρονα θα είναι και ένα ηχηρό μήνυμα προς την κοινωνία.

Σε μια εποχή που η έμφυλη ισότητα αποτελεί κεντρικό κοινωνικό πολιτικό διακύβευμα και αιτούμενο στη χώρα μας αλλά και διεθνώς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδεικνύει ότι αφουγκράζεται τις προοδευτικές θεσμικές κατακτήσεις και τα σύγχρονα αιτήματα του φεμινιστικού κινήματος πουμπορούν να αντιμετωπίσουν τις ανισότητες μεταξύ των φύλων, πρωτοπορεί στα ελληνικά πολιτικά δεδομένα και προχωράει σε αλλαγές που σίγουρα θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα κόμματα.

Το 50/50 ΠΑΝΤΟΥ ανοίγει δρόμο για την υπέρβαση των έμφυλων διακρίσεων και την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως κυβέρνηση, ανέπτυξε έντονη δράση και δημιούργησε γερή νομοθετική βάση, εξασφαλίζοντας μεταξύ άλλων, την μεγαλύτερη εκπροσώπηση των γυναικών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Recommended For You