Τσικνοπέμπτη: Η ακρίβεια «τσουρουφλίζει» το τραπέζι, ανεβασμένες οι τιμές στα κρέατα

Το… ακριβότερο τραπέζι Τσικνοπέμπτης των τελευταίων ετών φαίνεται πως θα ζήσουν σήμερα οι Έλληνες, αφού οι τιμές σε όλα τα είδη κρέατος είναι ανεβασμένες, καθώς η ακρίβεια δεν κάνει διακρίσεις.

Μάλιστα οι αυξήσεις στο κρέας είναι μεγάλες, της τάξης του ενός έως 3,5 ευρώ το κιλό. Το χοιρινό από 4,5 ευρώ το κιλό πέρσι, κοστίζει φέτος 6 ευρώ το κιλό, ενώ το μοσχάρι από 11 ευρώ πέρσι φέτος θα το βρει κάποιος περίπου 14 ευρώ. Το αρνί το κιλό αγγίζει τα 8 ευρώ ενώ το κατσικάκι τα 10.

Πολλές οικογένειες αποφεύγουν αρνί, κατσίκι και μοσχάρι και επιλέγουν οικονομικότερες επιλογές όπως είναι το κοτόπουλο.

Ο μπαλτάς παίρνει… φωτιά ενόψει τσικνοπέμπτης!

Οι καταναλωτές κατέβηκαν από νωρίς το πρωί στη Bαρβάκειο για να ψωνίσουν και να συγκρίνουν τιμές, κάνοντας την απαραίτητη έρευνα αγοράς για το σημερινό τσίκνισμα.

O πρόεδρος της Βαρβακείου αγοράς, Νιώτης Ανδρέας δήλωσε ότι «H κίνηση είναι ικανοποιητική για τις μέρες που είναι, ο κόσμος τηρεί το έθιμο κατέβηκε ψώνισε».

Δεν είναι λίγος και ο κόσμος που επιλέγει τα ψητοπωλεία για να τσικνίσει γλιτώνοντας έτσι χρόνο από το μαγείρεμα. Iδιοκτήτης ψητοπωλείου δήλωσε πως «Για τις δυσκολίες των ημέρων, δόξα το θεό, η τσικνοπέμπτη είναι η γιορτή του Έλληνα, κρατήσεις έχουμε, παραγγελίες έχουμε».

Recommended For You