Τrade Estates: Πώς προχωρά η επένδυση στο Ελληνικό

Κοντά στη μεταβίβαση του οικοπέδου στο Ελληνικό για τη δημιουργία retail park από την Trade Εstates του Ομίλου Φουρλή, βρίσκεται η Lamda Development. 

Ήδη, η Lamda Development έχει ολοκληρώσει την έκδοση των σχετικών πολεοδομικών αδειών, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η έκδοση οικοδομικών αδειών προκειμένου να ξεκινήσει η επένδυση.

Σύμφωνα με τη συμφωνία που έχει συναφθεί με τον όμιλο Fourlis, προβλέπεται η ανάπτυξη του εμπορικού πάρκου λιανικής (retail park) μεγέθους 30.000 τ.μ., ενώ το συνολικό ύψος της επένδυσης θα αγγίξει τα 70 εκατ. ευρώ.

Ήδη, η Trade Estates έχει αναθέσει σε αρχιτεκτονική ομάδα τη σχετική προμελέτη του χώρου, στον οποίο έχει αποφασιστεί η εγκατάσταση ενός μεσαίου μεγέθους ΙΚΕΑ και ενός καταστήματος Intersport, ενώ στον υπόλοιπο ελεύθερο εμπορικό χώρο προβλέπεται η δημιουργία περί των 10 καταστημάτων, επιφάνειας 1.500 έως 2.000 τ.μ. τα οποία θα μισθωθούν σε τρίτους.

Σήμερα, η Trade Estates έχει στην κατοχή της εννέα ακίνητα, μεικτής εκμισθωμένης επιφάνειας 225.770 τ.μ., αξίας 286 εκατ. ευρώ, που της αποφέρουν ετησίως έσοδα από μισθώματα ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Στόχος της εταιρείας είναι το 2026 να έχει στην κατοχή της 26 ακίνητα, μεικτής εκμισθωμένης επιφάνειας 470.000 τ.μ., αξίας 476 εκατ. ευρώ, τα οποία θα της αποφέρουν 36 εκατ. ευρώ μισθωτικά έσοδα, ενώ για τα επόμενα δύο χρόνια με την περαιτέρω ανάπτυξή της σχεδιάζει να φθάσει σε χαρτοφυλάκιο αξίας 700 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Trade Estates Δημήτρης Παπούλης, “το 2023 για μας θα είναι έτος development. Το 2024 θα έχουμε τρία νέα ανοίγματα. Το πιο σύντομο, πιστεύουμε στο πρώτο εξάμηνο, θα είναι στα Σπάτα. Τα άλλα δύο, σε Πάτρα και Ηράκλειο, θα είναι στο τέλος του 2024”.

Πρόσφατα στο χαρτοφυλάκιο της Trade Estates πέρασε το Εμπορικό Πάρκο της πλατείας Κέννεντυ στο Χαλάνδρι. Το ακίνητο εξαγοράστηκε από την εταιρεία Ten Brinke Hellas τον Δεκέμβριο του 2022, με συνολικό τίμημα 6,5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για το όγδοο εμπορικό πάρκο που προστίθεται στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της εταιρείας. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2022, σε οικόπεδο 2.896 τ.μ., με συνολική εμπορική επιφάνεια 3.992 τ.μ. και είναι μισθωμένο στην ΑΒ Βασιλόπουλος και τη McDonald’s.

Η Trade Estates σχεδιάζει την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023, ενώ πρόσφατα εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας η Autohellas με 12% (μέσω private placement).

Recommended For You