Υπουργείο Υγείας: «Δεν κλείνει το Καραμανδάνειο»

«Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επαναλαμβάνει ότι το Καραμανδάνειο αποτελεί προτεραιότητα ως προς την ομαλή του λειτουργία και δε τίθεται θέμα διακοπής λειτουργίας του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας, αναφερόμενο στην κατάσταση που επικρατεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως δεν πρόκειται να κλείσει.

Αντίθετα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, αναβαθμίζεται, ενώ επισημαίνει πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προκήρυξης δύο θέσεων αναισθησιολόγων.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας είναι η εξής

«Στην παρούσα συγκυρία, οι τέσσερις αναισθησιολόγοι που υπηρετούν στο νοσοκομείο έχουν ζητήσει αναρρωτική άδεια.

Ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για εθελοντική προσωρινή μετακίνηση αναισθησιολόγων από τα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, ώστε το νοσοκομείο να καλυφθεί και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η φροντίδα των μικρών ασθενών. Είναι δε σε διαδικασία προκήρυξης οι δύο (2) θέσεις αναισθησιολόγων που ζητήθηκαν από το νοσοκομείο και θα εγκριθούν τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα έχει εκπονηθεί σχέδιο ώστε στην περίπτωση που υπάρξει ανάγκη, τα επείγοντα χειρουργικά περιστατικά να αντιμετωπίζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, στο Ρίο.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επαναλαμβάνει ότι το Καραμανδάνειο αποτελεί προτεραιότητα ως προς την ομαλή του λειτουργία και δε τίθεται θέμα διακοπής λειτουργίας του. Κανένα νοσοκομείο δεν κλείνει. Αντίθετα, αναβαθμίζονται».

Πηγή: dikaiologitika.gr

Recommended For You