Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στη Νίκαια λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού

Το νέο κύμα πανδημίας πλήττει τη Γαλλία, με τις μολύνσεις να  έχουν εκτοξευτεί

Επανέρχεται η υποχρεωτικότητα χρήσης μάσκας στα μέσα μεταφοράς, εν μέσω του νέου κύματος πανδημίας, σε μια από τις πιο τουριστικές πόλεις της Γαλλίας, τη Νίκαια.

«Έλαβα την απόφασή μου μαζί με άλλους δημάρχους της μητρόπολης της Νίκαιας, ώστε όλοι από τη Δευτέρα να φορούν υποχρεωτικά μάσκα, στα 2.500 χλμ. του δικτύου των λεωφορείων και των τραμ», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί.

Η γαλλική κυβέρνηση, επί του παρόντος, περιορίζεται στη σύσταση για χρήση μάσκας στα δημόσια μέσα μεταφοράς, χωρίς να την καθιστά υποχρεωτική, αλλά ο δήμαρχος Εστροζί αναγκάζεται να την επαναφέρει, λόγω των πολλών κρουσμάτων που θέτουν σε κίνδυνο τη νέα σχολική χρονιά.

Ο αριθμός των μολύνσεων ανήλθε σε περισσότερες από 206.000 το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα το βράδυ της Τρίτης.

Την Τρίτη, ο νέος υπουργός Υγείας Φρανσουά Μπρον προέτρεψε για τη χορήγηση δεύτερης αναμνηστικής δόσης (4η δόση) για τα πιο ευάλωτα άτομα και συνέστησε τη χρήση της μάσκας «στους χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Recommended For You