Φεμινιστική Αλληλεγγύη Ηρακλείου: «Γεωργία, εμείς σε πιστεύουμε»

Την αλληλεγγύη της προς την 24χρονη Γεωργία Μπίκα η οποία κατήγγειλε τον βιασμό της στη Θεσσαλονίκη, εκφράζει η Φεμινιστική Αλληλεγγύη Ηρακλείου, καλώντας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εισαγγελικής πρότασης για αθώωση του φερόμενου ως δράστη.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα την Πέμπτη 26 Μαΐου, στις 7:30 το απόγευμα στην πλατεία Λιονταριών.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα πρότεινε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα αποφανθεί αν η υπόθεση οδηγηθεί σε ακροατήριο ή τεθεί στο αρχείο, την απαλλαγή του 27χρονου μοναδικού εν τέλει κατηγορούμενου στην υπόθεση βιασμού που κατήγγειλε η 24χρονη.

Στην πρότασή της, η οποία αριθμεί 60 σελίδες, η εισαγγελέας φέρεται να απορρίπτει όσα υποστηρίζει η 24χρονη, τονίζοντας ότι προέβη στη συγκεκριμένη καταγγελία για δικούς της«προσωπικούς λόγους». Αντιθέτως, αποδέχεται τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι όλα όσα συνέβησαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου υπήρξαν προϊόν συναίνεσης, ενώ πρότεινε να επιβαρυνθεί η Γεωργία και με τα δικαστικά έξοδα της υπόθεσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φεμινιστικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου:


«ΟΛΑ, ΟΛΕΣ, ΟΛΟΙ την Πέμπτη 26 Μάη, στις 19.30 στα Λιοντάρια!

ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ, ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ

Η υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα, στη Θεσσαλονίκη, είναι η επιτομή της ταξικής μεροληψίας από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε μέχρι τώρα, που μάθαμε την εισαγγελική πρόταση. Η Γεωργία επέλεξε να τα βάλει με τα πλουσιόπαιδα της Θεσσαλονίκης, τους αδερφούς Λεβέντη (που η διαπλοκή της οικογένειάς τους φτάνει μέχρι την κυβέρνηση) και έπρεπε να πληρώσει γι΄αυτό.

Στοχευμένα επιλέχθηκε από τον μεσάζοντα των βιαστών, υποτιθέμενο φίλο της, να καλεστεί στο πάρτι του πεντάστερου, θεωρήθηκε εύκολο θύμα, μια και -λόγω των γεγονότων της ζωής της – όπως φαντάστηκε δεν θα την έψαχνε κανείς εκείνο το βράδυ, δεν θα την πίστευε κανείς και δεν θα είχε στήριξη από πουθενά.

Μεθοδευμένα εμποδίστηκε από την αστυνομία να καταγγείλει, κρατώντας την για δώδεκα ώρες στο Α.Τ. σε άθλια σωματική και ψυχολογική κατάσταση, χωρίς να της δώσουν ούτε ένα ουροσυλλέκτη, αναγκάζοντάς την να τον ψάχνει μόνη της πρωτοχρονιάτικα στα εφημερεύοντα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης. Δεν φρόντισαν να γίνει λήψη αίματος που θα έδινε πιο αξιόπιστα αποτελέσματα και θα στήριζαν την άποψη της Γεωργίας. Επέτρεψαν να την εκβιάζει μέσα στο Α.Τ. ο δικηγόρος των βιαστών, δεν κίνησαν επείγουσες διαδικασίες για την ιατροδικαστική εξέτασή της, παρά την άφησαν για τρεις μέρες άπλυτη να περιμένει. Δεν συνέλεξαν στοιχεία από τις κάμερες του ξενοδοχείου, αντίθετα μοντάρισαν το υλικό, αφαιρώντας τις επίμαχες ώρες που θα αποδείκνυαν την αλήθεια.

Με ψευδομάρτυρες και αλλοίωση στοιχείων, με την άθλια εισήγηση της ανακρίτριας, η εισαγγελέας επιχειρεί να οδηγήσει την υπόθεση της Γεωργίας στο αρχείο ή ακόμα χειρότερα μεθοδεύει να την οδηγήσει στο εδώλειο με την πρότασή της να επιβαρυνθεί η Γεωργία τα δικαστικά έξοδα της υπόθεσης, τέτοιες προτάσεις συνήθως αφορούν άτομα που η αστική δικαιοσύνη έχει κρίνει ως ένοχα.

Οσο η αστική δικαιοσύνη θα είναι με το μέρος των ισχυρών, όσο το κράτος της καταστολής θα φτιάχνει τα μαλακά στρώματα που θα ρίξει τους κακοποιητές, παιδοβιαστές, βιαστές και γυναικοκτόνους και άλλους καταπιεστες τόσο θα δυναμώνουμε τη φωνή μας, τόσο πιο επίμονα θα στεκόμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων και των επιζωσών.

Γεωργία δεν είσαι μόνη, έχεις δίπλα σου όλα εμάς που θαυμάσαμε την αξιοπρέπεια και το θάρρος σου, να ζητήσεις το δίκιο σου από την πρώτη στιγμή, να δείξεις το πρόσωπό σου και να μιλήσεις με τη φωνή σου λέγοντας την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Η Γεωργία δεν είναι μόνη και δεν είναι ξιπόλυτη, έχει με το μέρος της όλα εμάς που την πιστέψαμε και πλημμυρίσαμε τους δρόμους σε όλη την Ελλάδα για να της συμπαρασταθούμε. Είναι θέμα τιμής για όλα τα καταπιεσμένα η δικαίωση της Γεωργίας, που δεν διαφέρει από τις υπόλοιπες υποθέσεις (Ζακ/ZackieOh, Παύλος Φύσσας, Βαγγέλης Γιακουμάκης, Ελένη Τοπαλούδη, Θεοφίλου, Ηριάννα) που στηρίξαμε και αντιπαλέψαμε, έχει όμως ένα έμφυλο πρόσημο που την κάνει ακόμη πιο σκληρή και άδικη και χρειάζεται όλες μας τις δυνάμεις για να νικήσουμε.

Είναι ευκαιρία για το κίνημα να δείξει τα αντανακλαστικά του ενάντια στην μπασταρδοκρατία που καταστρέφει τις ζωές μας όταν μπλεχτούμε στα πλοκάμια της.

Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΟΙ ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΕΤΡΕΣ».

Πηγή: efsyn.gr

Recommended For You