Φονικό στα Ανώγεια: Το μοιρολόι της μάνας και ο Κρητικός με τη… βαριά προφορά

Συνεχίζεται στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης στα Χανιά, η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του 32χρονου Γιώργου Ξυλούρη στις 2 Μαΐου του 2020 στη διάρκεια συμπλοκής στα Ανώγεια.

Η αστυνομική παρουσία είναι πάρα πολύ ισχυρή, ενώ οι μάρτυρες και οι συγγενείς υποβλήθηκαν σε σωματικό έλεγχο πριν εισέλθουν στην αίθουσα.

Το κλίμα που επικρατεί είναι εξαιρετικά τεταμένο, ενώ η δίκη δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα.

Τα μέλη των δύο οικογενειών έχουν απομονωθεί σε ξεχωριστές αυλές ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το μοιρολόι της μάνας του άτυχου Ξυλούρη, ακούγεται από το προαύλιο του δικαστικού μεγάρου, στον α’ όροφο του Εφετείου.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση ενός μάρτυρα του αδερφού του Λευτέρη Καλομοίρη που ήταν παρών στο φονικό, την εξέταση του οποίου ωστόσο δυσκόλεψε η βαριά κρητική προφορά του. Ο τρόπος που μιλούσε ήταν τόσο δυσνόητος ώστε να προκληθούν πολλαπλές διακοπές:

“Κυρία πρόεδρε, δεν μπορώ να κρατήσω πρακτικά” ανέφερε χαρακτηριστικά η γραμματέας του δικαστηρίου. “Πρέπει να μιλάτε πιο καθαρά και πιο κατανοητά” “Θα τα πείτε αργά και καθαρά γιατί δεν καταλάβαμε” του είπε μεταξύ άλλων ένας εκ των δικαστών, ο οποίος στη συνέχεια αναγκάστηκε να επαναλαμβάνει ό,τι έλεγε ο μάρτυρας για να προχωρά η διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Καλομοίρης έχει καταδικαστεί πρωτόδικα με ποινή ισόβιας κάθειρξης, καθώς κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία του 32χρονου Γιώργου Ξυλούρη, στις 2 Μαΐου 2020, κατά την διάρκεια συμπλοκής στα Ανώγεια, κατά την οποία είχε χάσει την ζωή του και ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης πατέρας του καταδικασθέντα, τον οποίο είχε πυροβολήσει ο 32χρονος.

Πηγή: zarpanews

Recommended For You