Φωτιά σε εστιατόριο στη Νέα Σμύρνη: Εκδίκηση ή προειδοποίηση

Εκδικητικός εμπρησμός ή προειδοποίηση που πήρε επικίνδυνες διαστάσεις;

Τα κίνητρα της εμπρηστικής επίθεσης που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 24/03 στο εστιατόριο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη αναζητούν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών.

Δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο “λάθους” των εμπρηστών, που οδήγησε στην ολική καταστροφή της επιχείρησης και στην επέκταση της φωτιάς στους ορόφους της πολυκατοικίας.

Φωτιά σε εστιατόριο στη Νέα Σμύρνη: Εκδίκηση ή προειδοποίηση "βλέπει" η αστυνομία - Το σενάριο του "λάθους"

Σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι φυσικοί αυτουργοί του εμπρησμού, οι αρχές συνεχίζουν να συγκεντρώνουν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, ενώ παράλληλα αναμένονται οι καταθέσεις των ιδιοκτητών της επιχείρησης, που θα ρίξουν φως στα κίνητρα που κρύβονται πίσω από την επίθεση.

Από τις έως τώρα έρευνες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, εξετάζουν το ενδεχόμενο οι ηθικοί αυτουργοί, να θέλησαν να στείλουν ένα “μήνυμα” στους ιδιοκτήτες της επιχείρησης, το οποίο πήρε επικίνδυνη τροπή λόγω λάθος αξιολόγησης του εύφλεκτου υγρού που χρησιμοποίησαν οι εμπρηστές, σε συνδυασμό με την χρήση ναυτικής φωτοβολίδας.

Παράλληλα, δεν αποκλείουν το εστιατόριο να έγινε παρανάλωμα του πυρός για εκδικητικούς λόγους “καθώς πήγαινε καλά και αυτό δεν άρεσε σε κάποιους”.

Recommended For You