Φωτιά στη Λέσβο: Ανησυχία για τη μεγάλη αναζωπύρωση – Εκκενώνεται ξανά η Βρίσα

Ανησυχία για τη μεγάλη αναζωπύρωση που σημειώθηκε το μεσημέρι στη Λέσβο. Εκκενώνεται ξανά η Βρίσα, με απόφαση του δημάρχου Ταξίαρχη Βέρρου, ενώ οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά το χωριό.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Ρήγου στο OPEN, οι φλόγες απέχουν περίπου 600 μέτρα από τη Βρίσα.

Η εικόνα από το πύρινο μέτωπο συγκλονίζει για άλλη μια μέρα και σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα η φωτιά καίει περιοχές που δεν είχαν πληγεί τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως μεταδίδει στο OPEN ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, στην περιοχή του πύρινου μετώπου πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Λέσβου, Ανδρέα Αξή, την επιχείρηση κατάσβεσης δυσχεραίνει το γεγονός πως το σημείο δεν μπορεί να προσεγγιστεί από πυροσβεστικά οχήματα, παρά μόνο από εναέρια μέσα.

Σημειώνεται ότι η άρση της προηγούμενης εκκένωσης της Βρίσας που είχε εφαρμοσθεί την περασμένη Κυριακή αποφασίστηκε μόλις σήμερα το πρωί.

112 στη Βρίσα

Στους κατοίκους της Βρίσας, για δεύτερη φορά, στάλθηκε μήνυμα του 112 για εκκένωση προς Πολιχνίτο.

 

«Αν βρίσκεστε στη Βρίσα Λέσβος εκκενώστε τώρα προς Πολιχνίτος. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρει το μήνυμα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα καμένα στρέμματα

 

Η Λέσβος, και συγκεκριμένα η Βρίσα και τα Βατερά, επλήγη από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τις προηγούμενες ημέρες. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα μιας πρώτης επεξεργασίας των δορυφορικών δεδομένων κάηκαν 20.340 στρέμματα.

 

Από τα 20.340 στρέμματα, 9.760 στρέμματα κάηκαν με χαμηλή σφοδρότητα καύσης, 8.050 στρέμματα με μέτρια σφοδρότητα καύσης και 2.350 στρέμματα με υψηλή σφοδρότητα καύσης.

 

Το σύνολο της καμένης έκτασης βγαίνει περίπου 20.340 στρέμματα σε σχέση και με τη σφοδρότητα της συγκεκριμένης πυρκαγιάς, ενώ χθες ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα του Copernicus EMS με 21.480 στρέμματα κατόπιν φωτοερμηνείας.

 

[Πηγή]

Recommended For You