Χιλιάδες Αλβανοί στους δρόμους κατά της κυβέρνησης του Έντι Ράμα – Δείτε φωτογραφίες

Ο Σαλί Μπερίσα απαίτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού

Στους δρόμους βγήκαν χθες χιλιάδες υποστηρικτές της δεξιάς αντιπολίτευσης στην Αλβανία προκειμένου να διαδηλώσουν εναντίον της κυβέρνησης του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην πρωτεύουσα Τίρανα. Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, τον Σαλί Μπερίσα, απαίτησε στην ομιλία του την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Ο κ. Μπερίσα – οπαδοί του οποίου έκαναν πορεία ως την έδρα της κυβέρνησης, χωρίς να αναφερθούν σοβαρά επεισόδια, έχοντας στην κεφαλή πανό που ανέγραφε το σύνθημα «η Αλβανία κινδυνεύει» – κατηγορεί τον κ. Ράμα για κλοπή δημοσίου χρήματος, διαφθορά και αυταρχισμό.

Ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας είχε διαμηνύσει πως η χθεσινή διαδήλωση θα σηματοδοτούσε την έναρξη εκστρατείας μαζικών κινητοποιήσεων με στόχο να πέσει η κυβέρνηση του κ. Ράμα, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο 77χρονος Μπερίσα έγινε ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Αλβανίας το 1992, μετά την πτώση της κομμουνιστικής κυβέρνησης. Διετέλεσε αργότερα πρωθυπουργός της χώρας (2005-2013).

Ήταν ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος ως το 2013, όταν παραιτήθηκε έπειτα από την ταπεινωτική ήττα του στις εκλογές. Αλλά ξαναπήρε το τιμόνι της παράταξής του τον Μάιο, αφού κατάφερε να διώξει τον διάδοχό του και άλλοτε προστατευόμενό του Λουλζίμ Μπάσα.

Ο κ. Ράμα, πρωθυπουργός της Αλβανίας από το 2013, κατηγορείται από αντιπάλους του για διαφθορά, δεσμούς με το οργανωμένο έγκλημα και φίμωση των μέσων ενημέρωσης.

[Πηγή]

Recommended For You