Όσκαρ 2022 – Will Smith: Εξοργισμένη η Ακαδημία – Η επιστολή που έστειλε στα μέλη της

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών έστειλε επιστολή προς τα μέλη της σχετικά με το περιστατικό που συνέβη στην 94η τελετή των Βραβείων Όσκαρ το βράδυ της Κυριακής, όταν ο Γουίλ Σμιθ ανέβηκε στη σκηνή και χαστούκισε τον Κρις Ροκ, με αφορμή το κακόγουστο αστείο του κωμικού ηθοποιού για την εμφάνιση της συζύγου του Σμιθ, Τζάντα Πίνκετ Σμιθ.

Η επιστολή, η οποία ανέβηκε στον ιστότοπο Variety, αναφέρει ότι η ηγεσία της Ακαδημίας είναι «αναστατωμένη και εξοργισμένη» για τη διαμάχη των δύο ηθοποιών και το πώς «επισκίασε» έναν εορτασμό της κοινότητας της βιομηχανίας του κινηματογράφου. «Η τηλεοπτική μετάδοση των 94ων Όσκαρ προοριζόταν να είναι μια γιορτή για τα μέλη της κοινότητά μας που έκαναν εξαιρετική δουλειά τον περασμένο χρόνο. Είμαστε αναστατωμένοι και εξοργισμένοι που αυτές οι στιγμές επισκιάστηκαν από την απαράδεκτη και επιβλαβή συμπεριφορά επί σκηνής από έναν υποψήφιο», με αυτά τα λόγια ξεκινά η επιστολή.

Η επιστολή, υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο της Ακαδημίας Ντέιβιντ Ρούμπιν και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Ντον Χάντσον, υπόσχεται επίσης ότι «το Συμβούλιο των Διοικητών της Ακαδημίας θα αποφασίσει για την κατάλληλη ενέργεια προς τον κ. Σμιθ». Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η ομάδα αναμένεται να συναντηθεί το βράδυ της Τετάρτης (30/3) και να συζητήσει αναφορικά με το περιστατικό.

Η Ακαδημία εξέδωσε επίσης μια δήλωση σχετικά με το συμβάν λίγο μετά την ολοκλήρωση της τελετής απονομής το βράδυ της Κυριακής: «Η Ακαδημία δεν συγχωρεί τη βία οποιασδήποτε μορφής. Απόψε είμαστε στην ευχάριστη θέση να γιορτάσουμε τους νικητές των βραβείων Όσκαρ, οι οποίοι αξίζουν αυτή τη στιγμή αναγνώρισης από τους συναδέλφους τους και τους λάτρεις του κινηματογράφου σε όλο τον κόσμο».

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή της Ακαδημίας, όπως τη δημοσίευσε το Variety:

«Αγαπητά μέλη,

Η τηλεοπτική μετάδοση των 94ων Όσκαρ προοριζόταν να είναι μια γιορτή για τα μέλη της κοινότητά μας που έκαναν εξαιρετική δουλειά τον περασμένο χρόνο. Είμαστε αναστατωμένοι και εξοργισμένοι που αυτές οι στιγμές επισκιάστηκαν από την απαράδεκτη και επιβλαβή συμπεριφορά επί σκηνής από έναν υποψήφιο.

Για να είμαστε σαφείς, καταδικάζουμε τις ενέργειες του κυρίου Σμιθ οι οποίες συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής. Όπως περιγράφεται στον κανονισμό μας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ακαδημίας θα αποφασίσει τώρα για την κατάλληλη ενέργεια προς τον κ. Σμιθ.

Όπως διέπεται από τη νομοθεσία της Καλιφόρνια σχετικά με τα μέλη μη κερδοσκοπικών οργανισμών όπως η Ακαδημία και ορίζεται στα Πρότυπα Δεοντολογίας μας, αυτή η πράξη πρέπει να ακολουθήσει μια επίσημη διαδικασία που θα διαρκέσει μερικές εβδομάδες.

Θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε σχετικά με οποιαδήποτε εξέλιξη, όμως ζητούμε να σεβαστείτε το ΔΣ, τα στελέχη της Ακαδημίας και τη διαδικασία καθώς αυτή εξελίσσεται, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει με τον προβλεπόμενο τρόπο που είχε προβλεφθεί και διαταχθεί.

Σας παρακαλώ, εμπιστευτείτε το γεγονός ότι το ΔΣ θα διαχειριστεί αυτή τη διαδικασία με τρόπο που είναι αποτελεσματικός και με σεβασμό σε όλους εκείνους που εμπλέκονται, διατηρώντας παράλληλα τα πρότυπα της Ακαδημίας.

Ευχαριστούμε,
Ντέιβιντ Ρούμπιν, πρόεδρος
Ντον Χάντσον, CEO»

Recommended For You