Γαλλία: Ο Μακρόν ευχαριστεί την Ελλάδα για τα Canadair με tweet στα ελληνικά

Η ανάρτηση του Γάλλου προέδρου με την οποία ευχαριστεί την Ελλάδα που απέστειλε βοήθεια στη Γαλλία η οποία αντιμετωπίζει μεγάλες δασικές πυρκαγιές

Με ανάρτηση στα ελληνικά ευχαρίστησε ο Εμανουέλ Μακρόν την Ελλάδα για την αποστολή των Canadair στη Γαλλία που βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες δασικές πυρκαγιές.

«Η αλληλεγγύη είναι ευρωπαϊκή. Πριν από ένα χρόνο, όταν η Ελλάδα αντιμετώπιζε φοβερές πυρκαγιές, κινητοποιηθήκαμε ως Ευρωπαίοι. Χθές, ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη έφθασαν στη νότια Γαλλία για να υποστηρίξουν το έργο των πυροσβεστών μας», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Γάλλος Πρόεδρος.

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε η απάντηση από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που έγραψε στο twitter: «Ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις της κλιματικής κρίσης. Ελλάδα και Γαλλία δίπλα-δίπλα για την προστασία της ζωής και της φύσης. Στις δύο χώρες, αλλά και στην κοινή μας πατρίδα, την Ευρώπη!»


Δείτε τα ελληνικά Canadair να επιχειρούν στις μεγάλες δασικές πυρκαγιές της Γαλλίας

Στη μάχη με τις γαλλικές megafires έχουν πέσει από χθες το μεσημέρι τα 2 Canadair που έστειλε ως βοήθεια η Ελλάδα μετά από αίτημα της Γαλλίας.

Τα ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη ζητήθηκαν από την ίδια τη Γαλλία, η οποία ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς έχει να αντιμετωπίσει δασικές πυρκαγιές που καίνε στο διαμέρισμα Gironde, ενώ δέχεται υψηλή επιχειρησιακή πίεση λόγω του καύσωνα στα νότια της χώρας.

PHOTO-2022-07-16-10-33-03

Χθες τα δυο Canadair επιχειρούσαν μέχρι που έπεσε το φως πάνω από τα δάση στην περιοχή της ΝΙΜ, ενώ τις ευχαριστίες του στην Ελλάδα για τη συνδρομή της στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών που μαίνονται στη νοτιοδυτική Γαλλία, εξέφρασε δημοσια ο Πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν.

 

«Η αλληλεγγύη είναι ευρωπαϊκή: πριν από έναν χρόνο, όταν η Ελλάδα αντιμετώπιζε φοβερές πυρκαγιές, κινητοποιηθήκαμε ως Ευρωπαίοι. Σήμερα το μεσημέρι, αεροσκάφη των ελληνικών δυνάμεων διάσωσης έφτασαν στον νότο για να στηρίξουν το έργο των πυροσβεστών μας», έγραψε στο Twitter ο Μακρόν.

PHOTO-2022-07-16-10-33-08

 [Πηγή]

Recommended For You