Δελτίο Καιρού για Σάββατο 11/6/2022

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022. Σχετικά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το πρωί στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη. Στη συνέχεια φαινόμενα θα σημειωθούν στο σύνολο της χώρας με τα ισχυρότερα να αναμένονται στα βόρεια ηπειρωτικά, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Πίνδο όπου και υπάρχουν πιθανότητες χαλαζόπτωσης.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 17 έως 27, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Ανατολική Πελοπόννησο από 17 έως 29, στην Ήπειρο από 13 έως 27, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο από 16 έως 27, στα νησιά το Ιονίου από 19 έως 29, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 20 έως 28, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 19 έως 26 και στην Κρήτη από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως σταδιακά έως το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί ο Θερμαϊκός και η περιοχή των Σποράδων όπου οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το μεσημέρι 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες από το πρωί έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το πρωί έως το απόγευμα θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Recommended For You