Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικές Αρχές στον 15χρονο αλλοδαπό που μαχαίρωσε τον 16χρονο γιο του ιδιοκτήτη της καφετέριας της Νέας Ιωνίας, εκεί όπου πριν από λίγες ημέρες έχασε τη ζωή του ένας 37χρονος σε συμπλοκή συμμοριών. Η σύλληψη έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (25/2) στη Νέα Φιλαδέλφεια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο 15χρονος αλλοδαπός κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και για απείθεια.

Συγκεκριμένα το απόγευμα της Δευτέρας ομάδα 5 αγνώστων ατόμων προσέγγισαν απειλητικά στην περιοχή των Πατησίων δύο ανήλικους, 16 και 17 ετών και τους επιτέθηκαν λεκτικά, με τους ανήλικους να προσπαθούν να απομακρυνθούν από το σημείο τρέχοντας.

Πώς συνδέονται οι υποθέσεις στη Νέα Ιωνία και τα Πατήσια

Yπενθυμίζεται ότι η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει 4 από τους 7 εμπλεκόμενους, οι οποίοι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, είναι μέλη μιας πολύ σκληρής συμμορίας με δράση στο κέντρο της Αθήνας και κομμάτι τις αλβανικής μαφίας που στους κόλπους της τα τελευταία χρόνια έχει ξεσπάσει πόλεμος.

Έχουν ποινικό παρελθόν καθώς ελέγχουν οίκους ανοχής αλλά και ναρκωτικά. Φέρονται να έχουν ως αρχηγείο τους γνωστό κλαμπ στα Σεπόλια και κάποιοι από αυτούς έχουν εργαστεί ως σωματοφύλακες σε γνωστούς τράπερς σε όλη την Ελλάδα.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στο Mega o Βασίλης Λαμπρόπουλος η δολοφονία του άτυχου 39χρονου σε καφετέρια όπως επίσης και οι μαχαιριές που δέχθηκε ένας 16χρονος στα Πατήσια συνδέονται.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από την πλευρά των εμπλεκομένων, η παρέα που προχώρησε στους πυροβολισμούς βρισκόταν προσκεκλημένη στην καφετέρια από συγγενείς του παιδιού που είχε μαχαιρωθεί το προηγούμενο βράδυ στα Πατήσια. Είχαν βρεθεί στην καφετέρια με σκοπό να μάθουν τι είχε συμβεί.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση με το μαχαίρωμα του ανήλικου στα Πατήσια έχει εξιχνιασθεί καθώς έχουν βρεθεί οι βασικοί ύποπτοι. Ο καβγάς δεν φαίνεται να είναι το μαχαίρωμα για κλοπή κινητού αλλά για έναν ασήμαντο λόγο.

Οι συγγενείς του παιδιού κάλεσαν τους αλλοδαπούς να συζητήσουν τι έχει συμβεί. Στη πορεία, όμως διαπίστωσαν πως στο ίδιο μαγαζί ήταν και μέλη αντίπαλης συμμορίας. Αυτή η συμμορία σχετίζεται μέσω άλλου ατόμου με το μαγαζί μέσω. Οι δύο συμμορίες αυτές είχαν μεγάλη εχθρότητα μεταξύ τους το τελευταίο διάστημα.

Τότε, θεώρησαν πως η πρόσκληση ήταν παγίδα και έτσι έπεσαν οι πρώτοι πυροβολισμοί που ήταν αυτοί που σκότωσαν τον άτυχο ηλεκτρολόγο. Στην πορεία, έφυγαν και ήρθαν και κάποιοι άλλοι και προκλήθηκε νέα ένταση. Τέλος σημειώνεται ότι για τις Αρχές είναι γνωστό ποιος σκότωσε τον θαμώνα.

Η ΕΛ.ΑΣ ψάχνει τα κρησφύγετα των δραστών της σκληρής συμμορίας

Όπως εκτιμούν οι αστυνομικές Αρχές οι κακοποιοί δεν έχουν διαφύγει στην Αλβανία και παραμένουν εντός Αττικής.

Τα μέλη της σκληρής συμμορίας «L» λειτουργούν σαν τάγματα εφόδου. Έχουν ως σήμα κατατεθέν τη χειρονομία με τη φονική μαχαιριά στο λαιμό. Μαχαιριά που την μαθαίνουν ακόμη και σε μικρά παιδιά που τα βάζουν μάλιστα να καπνίζουν.

Κάνουν τατουάζ με το όνομα της συμμορίας και λεοντοκεφαλές. Κυκλοφορούν στους δρόμους ως κουκουλοφόροι φορώντας ίδια φούτερ να παραπέμπουν σε οργάνωση χούλιγκανς. Δηλώνουν ορκισμένοι σε αυτό που κάνουν, Έτοιμοι να θυσιαστούν για την συμμορία.

Το μαύρο πολυτελές τζιπ φιγουράρει σε κάθε βίντεο κλιπ τους, όπως κι άλλα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού ως επίδειξη δύναμης.

Πηγή: cnn.gr