Ξάνθη: Έβαλαν φωτιά σε σπίτι συγγενή του 36χρονου

Φωτιά σε σπίτι συγγενή του 36χρονου, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία ενός 45χρονου, στο Δροσερό της Ξάνθης, έβαλαν άγνωστοι λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Η πυρκαγιά στη μονοκατοικία ξέσπασε λίγο πριν τις 12, ενώ προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με επτά πυροσβέστες. Από τα πρώτα στοιχεία προέκυψε πως η φωτιά προκλήθηκε από εμπρησμό.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το σπίτι ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του 36χρονου, που κατηγορείται ότι σκότωσε με πέντε σφαίρες έναν 45χρονο και μάλιστα λίγο πριν παραδοθεί στην Αστυνομία ανέβασε βίντεο στο TikTok.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ταυτοποιηθεί ο δράστης ή οι δράστες του εμπρησμού.

Από την πρώτη στιγμή εκφράστηκαν φόβοι για βεντέτα ανάμεσα στις οικογένειες δράστη και θύματος.

Μάλιστα, συγγενείς του θύματος ανήρτησαν βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω των οποίων διαμηνύουν πως θέλουν εκδίκηση.

Οι αστυνομικοί ψάχνουν τα κίνητρα του δράστη της δολοφονίας του 45χρονου, ο οποίος στο βίντεο στο TikTok, αναφέρθηκε σε ζητήματα που σχετίζονται με τον κώδικα τιμής του. Ο 36χρονος φέρεται στο βίντεο που ανέβασε μετά τη δολοφονία στο TikTok να λέει στα τούρκικα, πως δεν ανέχεται να προσβάλλουν την οικογένεια και τα παιδιά του, αποκαλώντας «ρουφιάνο» τον 45χρονο.

«Αν προκαλέσετε ζημιά σε μένα, αν προκαλέσετε ζημιά στην οικογένειά μου και 40 χρόνια μέσα να κάτσω θα σας σκοτώσω όλους», έλεγε ο 36χρονος στο βίντεο στο TikTok.

Υπάρχει μία εκτίμηση, στην οποία θέλουν να καταλήξουν οι Αρχές, ότι πίσω από την άγρια δολοφονία του 45χρονου, κρύβεται ο χωρισμός του γιου του δράστη και της εγγονής του θύματος. Η 17χρονη, η οποία είχε αρραβωνιαστεί, φέρεται να έφυγε από το σπίτι, με αποτέλεσμα η οικογένεια του 36χρονου να αισθάνεται ότι θίχτηκε η τιμή της.

Ο δράστης θεώρησε πως το 45χρονο θύμα, αθέτησε τη συμφωνία που είχαν κάνει να παντρέψουν τα παιδιά τους ενώ θα υπήρχε και χρηματική συναλλαγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ, λίγες εβδομάδες μετά τον αρραβώνα των δυο ανηλίκων, ο 45χρονος άλλαξε γνώμη και πήρε πίσω στο σπίτι τη νύφη, αρνούμενος όμως να επιστρέψει τα χρήματα που είχε δώσει. Ο δράστης φέρεται ότι το τελευταίο διάστημα απαιτούσε να του επιστραφεί το ποσό που είχε δώσει. Με συνοδεία των γιων και του γαμπρού του, εισέβαλε στο σπίτι του θύματος και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ.

Την εκδοχή αυτή υποστήριξε και ο καθ’ ομολογίαν δράστης, ο οποίος έκανε λόγο και για άλλου είδους προσπάθειες πρόκλησης βλάβης προς τον ίδιο από τον 45χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας «Φωνή της Ξάνθης», άλλος ήταν ο λόγος της δολοφονίας και όχι ο αρραβώνας του γιου του 36χρονου με την εγγονή του 45χρονου θύματος που δεν έγινε.

Σύμφωνα με τον εκδότη της τοπικής εφημερίδας «Φωνή της Ξάνθης», Σταύρο Βλαχόπουλο, ο δράστης θεωρούσε υπεύθυνο τον 45χρονο για τη σύλληψή του τον περασμένο Ιανουάριο και γι’ αυτό τον σκότωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης φέρεται πως είχε προσωπικές διαφορές με το 45χρονο θύμα, καθώς ο τελευταίος αθέτησε τη συμφωνία που είχαν κάνει να παντρέψουν τα παιδιά τους. Συγκεκριμένα, είχε συμφωνηθεί να παντρευτεί η 15χρονη εγγονή του θύματος με τον γιο του δράστη, ενώ θα υπήρχε και χρηματική συναλλαγή.

O δράστης φέρεται να είχε κλείσει «συμφωνία» και είχε καταβάλλει 6.000 ευρώ για την ανήλικη εγγονή του θύματος ως νύφη στον ανήλικο γιό του και μάλιστα μετά από σχετικό «παζάρι» για την τιμή.

Λίγες εβδομάδες μετά τον αρραβώνα των δυο ανηλίκων, ο 45χρονος άλλαξε γνώμη και πήρε πίσω στο σπίτι τη νύφη, αρνούμενος όμως να επιστρέψει τα 6.000 ευρώ. Ο 37χρονος δράστης, φέρεται ότι διεκδικούσε το τελευταίο διάστημα το ποσό που είχε δώσει και χθες συνοδεία των γιων και του γαμπρού του εισέβαλε στο σπίτι του θύματος και τον σκότωσε.

Αυτή την εκδοχή μετέφερε και ο καθ’ ομολογίαν δράστης, κάνοντας λόγο και για άλλου είδους προσπάθειες πρόκλησης βλάβης προς τον ίδιο από την πλευρά του θύματος.

Ο 37χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν στο πλαίσιο επιχείρησης της αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης και μεταξύ των οποίων και στο χωριό Δροσερό.

Recommended For You