28η Οκτωβρίου – Θεσσαλονίκη: Με τα Rafale και τα τεθωρακισμένα Marder η στρατιωτική παρέλαση (φωτογραφίες & βίντεο)

Δείτε φωτογραφίες από την παρέλαση – Περισσότεροια από 20.000 οι θεατές που είδαν από κοντά τα στρατιωτικά και πολιτικά τμήματα

Με τη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τις 13:30 το μεσημερι της Παρασκευής οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Τη δική της «σφραγίδα» έβαλε για άλλη μια φορά η ομάδα «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας με τον επισμηναγό Χριστόδουλο Γιακουμή να στέλνει χαιρετισμό στην Ελλάδα και τους Έλληνες με στίχους από το το ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη, Θερμοπύλες.

Δείτε την στρατιωτική παρέλαση
Η παρέλαση άνοιξε με τη Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης και ακολούθησε ο έχων το γενικό πρόσταγμα των πολιτικών τμημάτων με τα στρατιωτικά τμήματα να εμφανίζονται μετά τις 12 το μεσημέρι. Από τα πρώτα στρατιωτικά οχήματα ήταν τα τεθωρακισμένα  Marder που, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα αναπτυχθούν στον Έβρο.

Παράλληλα στον ουρανό της Θεσσαλονίκης πέταξαν τα μαχητικά Rafale τα οποία πλέον ανήκουν στο δυναμικό της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και ελικόπτερα IOWA.

parelasi-17
parelasi-18
parelasi-19

Η έναρξη της παρέλασης

Η κυρία Σακελλαροπούλου περπάτησε στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και χαιρέτησε τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί από νωρίς για να παρακολουθήσει την στρατιωτική παρέλαση. Σημειώνεται, ότι υπολογίζεται πως περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι βρίσκονται στην Νέα Παραλία και στην Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και παρακολουθουν την εορταστική εκδήλωση.

Η παρέλαση άνοιξε με τη Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια παρήλασαν τα μέλη της Ομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Β. Ελλάδος – Σύλλογος «ΚΟΜΑΝΤΟΣ» 74 και ακολούθησε ο Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ», φωνάζοντας “ΕΛΑΣ ΕΛΑΣ Μακεδονία” ενώ  στη συνέχεια πήραν σκυτάλη τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, αλλά και μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης.

parelasi_thess_in__2_
parelasi_thess_in__3_
parelasi_thess_in__4_
parelasi_thess_in__5_
parelasi_thess_in__6_
parelasi_thess_in__1_
parelasi_thess_in__7_
parelasi-thes-makedonomaxoi
parelasi-thes-politika
parelasi-thes-mathites
parelasi-1
parelasi-2
parelasi-3
parelasi-4
parelasi-5

Στις θέσεις των επισήμων βρίσκεται μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος κ.α.

parelasi-12
parelasi-13
parelasi-6
parelasi-9
parelasi-7
parelasi-8
parelasi-11
parelasi-10

Στην παρέλαση και οι έφεδροι όπως κάθε χρόνο.

parelasi-14
parelasi-15
parelasi-16

πηγή: protothema.gr

Recommended For You