Google Maps: Οι 5 λειτουργίες που δεν ξέρατε ότι έχει

Το Google Maps έγινε 17 ετών. Αν ήταν άνθρωπος, θα μπορούσε να έχει ήδη αποκτήσει το δίπλωμα οδήγησής του. Και εξακολουθεί να μεγαλώνει: Ένας πρόσφατος γύρος ενημερώσεων έχει αυξήσει τη λειτουργικότητά του.

Οι Χάρτες της Google αποτελούν ένα καθημερινό εργαλείο το οποίο χρησιμοποιούν εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο για να προσανατολιστούν μέσα στο αχανές και δαιδαλώδες αστικό περιβάλλον.

Ακολουθούν μερικές λειτουργίες οι οποίες δεν είναι ευρέως γνωστές και μπορούν να εξοικονομήσουν αρκετό χρόνο. Ωστόσο κάθε κίνηση που κάνουμε στο ίντερνετ και ειδικά κάθε «συμφωνώ» που πατάμε δίνοντας τη συναίνεσή μας θέλει μεγάλη προσοχή.

Θέλετε οι δικοί σας άνθρωποι να γνωρίζουν ότι φτάσατε σε έναν προορισμό με ασφάλεια. Η τοποθεσία δεν έχει σημασία: παντοπωλείο, παραλαβή των παιδιών από το σχολείο, στο μπαρ και πίσω. Ξεχνάτε να στείλετε μήνυμα για να ενημερώσετε;

Οι Χάρτες Google έχουν τη λύση: Η λειτουργία κοινής χρήσης τοποθεσίας είναι ένας πολύ καλός τρόπος να βρίσκω πού πηγαίνω και να ενημερώνεται ταυτόχρονα κάθε ενδιαφερόμενο.

Απλά πατήστε στο πρόσωπό σας μέσα στην εφαρμογή και επιλέξτε την επιλογή «Κοινή χρήση τοποθεσίας». Από εκεί, μπορείτε να επιλέξετε πόσο καιρό θα μοιράζεστε την τοποθεσία σας και με ποιον θα την μοιραστείτε.

Ως μπόνους, κάποιος δικός σας άνθρωπος μπορεί να ζητήσει την τοποθεσία σας ανοίγοντας τη δική του εφαρμογή Google Maps, πατώντας τη φωτογραφία του, στη συνέχεια «Κοινή χρήση τοποθεσίας» και ζητώντας την τοποθεσία σας από εσάς.

Η συγκεκριμένη λειτουργία ωστόσο θέλει προσοχή στη χρήση καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί κακόβουλα από όποιον θέλει να μάθει την τοποθεσία σας σε μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Βρείτε γρήγορα ένα εστιατόριο που θα σας αρέσει πραγματικά

Όταν κάνετε αναζήτηση για κοντινά εστιατόρια απλά πληκτρολογήστε «εστιατόρια κοντά μου» στη γραμμή αναζήτησης του Google Maps. Κάθε αποτέλεσμα θα διαθέτει ένα ποσοστό αντιστοιχίας στα δεξιά της βαθμολογίας, ακριβώς κάτω από το όνομα του εστιατορίου. Η Google αξιοποιεί προηγούμενες επισκέψεις σε παρόμοια εστιατόρια, πληροφορίες εξατομικευμένης αναζήτησης και άλλα δεδομένα για να σας δώσει μια βαθμολογία για το πόσο πιστεύει ότι μπορεί να σας αρέσει ένα συγκεκριμένο μέρος.

Επιπλέον, μπορείτε να πατήσετε “Επεξεργασία προτιμήσεων φαγητού και ποτού” για να διασφαλίσετε ότι οι μελλοντικές αναζητήσεις θα είναι ακόμη πιο ακριβείς. Αυτό έχει κάνει την εύρεση ενός εξαιρετικού μέρους για φαγητό πολύ, πολύ πιο γρήγορη.

Πείτε στο ρολόι σας να σας πάει σπίτι

Χάνεστε συνεχώς και δεν έχετε καλό προσανατολισμό και δεν θέλετε να κάνετε όλη τη διαδικασία να βγάλετε το τηλέφωνό σας από την τσέπη σας, να το ξεκλειδώσετε και να ανοίξετε το Google Maps, για να οδηγηθείτε πίσω στο σπίτι σας;.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να τα αποφύγετε όλα αυτά αν έχετε ένα έξυπνο ρολόι. Αν έχετε ένα ρολόι που χρησιμοποιεί το Wear OS της Google, μπορείτε να κρατήσετε πατημένο το κουμπί λειτουργίας για να εμφανίσετε τον Google Assistant. Στη συνέχεια, απλά πείτε «Πλοήγηση στο σπίτι», το οποίο θα ανοίξει τους Χάρτες Google στο ρολόι και θα σας παρέχει οδηγίες με τη σειρά.

Οι χρήστες του Apple Watch μπορούν να προσθέσουν τη νέα επιπλοκή Take Me Home στο πρόσωπο του ρολογιού σας. Κάντε ένα γρήγορο πάτημα και θα είστε στο δρόμο σας. Σημειώστε ότι αυτή η λειτουργία μπορεί να μην είναι ακόμη διαθέσιμη για ορισμένους χρήστες, αλλά η Google λέει ότι θα είναι διαθέσιμη «σε λίγες εβδομάδες», οπότε έχετε το νου σας.

Οι τιμές της βενζίνης έχουν εκτοξευθεί, αλλά υπάρχουν ακόμα κάποια πρατήρια εκεί έξω που είναι (ελαφρώς) πιο φθηνά. Για να δείτε τις τιμές της βενζίνης για τα κοντινά πρατήρια, αναζητήστε «gas» και θα δείτε όλα τα κοντινά πρατήρια και τις τιμές τους.

Επίσης χρήσιμο να πατήσετε το εικονίδιο «Προβολή λίστας» στην κάτω δεξιά γωνία του χάρτη για να δείτε μια λίστα με τα κοντινά πρατήρια καυσίμων ανά απόσταση και τιμή. Αυτό διευκολύνει τη γρήγορη αναζήτηση των καλύτερων τιμών.

Αν θέλετε να ελέγξετε ξανά τα κρούσματα κορονοϊού για να βεβαιωθείτε ότι ο προορισμός σας είναι σχετικά ασφαλής, το Google Maps διαθέτει ένα εύχρηστο επίπεδο πληροφοριών COVID-19 που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Από τα αποτελέσματα της αναζήτησης του προορισμού σας, κάντε κλικ στο κουμπί Layers (Επίπεδα) – μοιάζει με δύο ισομετρικά στοιβαγμένα τετράγωνα στην επάνω δεξιά γωνία του χάρτη – – επιλέξτε «COVID-19 Info» στην ενότητα «Map details» (Λεπτομέρειες χάρτη).

Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε τις τάσεις και τους μέσους όρους επτά ημερών ανά νομό. Κάντε ζουμ στο χάρτη για να δείτε τις κοντινές περιοχές και πώς τα πάνε επίσης. Είναι ένας καλός τρόπος για να ελέγξετε γρήγορα τα δεδομένα πριν ταξιδέψετε σε ένα νέο μέρος.

{https://www.newsbeast.gr/}

Recommended For You