Μετά τις έντονες πιέσεις που δέχονται από πολλές πλευρές τέσσερις από τους μεγαλύτερους παίκτες στη υπό ανάπτυξη βιομηχανία της τεχνητής νοημοσύνης ανακοίνωσαν ότι παρά τα αντικρουόμενα συμφέροντα τους αποφάσισαν να συνεργαστούν και θα δημιουργήσουν μια επιτροπή που θα επιβλέπει και θα ελέγχει την εξέλιξη των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης.

Το The Frontier Model Forum, όπως ονομάστηκε αυτό το εποπτικό όργανο ιδρύθηκε από την Google, την Microsoft, την OpenAI (ChatGPT) και τη νεοφυή εταιρεία ανάπτυξης τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης Anthropic που δημιουργήθηκε από πρώην εργαζομένους στην OpenAI.

Σύμφωνα με τους ιδρυτές της η επιτροπή αυτή θα επικεντρωθεί στην «ασφαλή και υπεύθυνη» ανάπτυξη των νέας γενιάς τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης που θα είναι πιο προηγμένα από τα υπάρχοντα και ειδικότερα τα συστήματα μηχανικής μάθησης. «Οι εταιρείες που δημιουργούν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης έχουν ευθύνη να διασφαλίζουν ότι είναι ασφαλής και ότι παραμένει υπό τον ανθρώπινο έλεγχο. Αυτή η πρωτοβουλία είναι ένα ζωτικό βήμα για να φέρει κοντά τον τεχνολογικό τομέα με την υπεύθυνη προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης και την αντιμετώπιση των προκλήσεων, ώστε να ωφεληθεί όλη την ανθρωπότητα» δήλωσε ο Μπραντ Σμιθ, πρόεδρος της Microsoft.

Πηγή: naftemporiki.gr